Trio Pro Tempore

Trio Pro Tempore

26 feb 2023 kl 16:00 – 17:45
Kulturhuset Valfisken

Trio Pro Tempore

Trio Pro Tempore grundades 2020, men fick sin debut uppskjuten på grund av corona-avstängningen 2022. Trion har fått stort erkännande för både sitt spelande och sin spännande repertoar ex.v. på konserter i kammarmusikföreningen 1868,”Natmandsforeningen”, i Furesø Musikförening, i Vangede kyrka och i Roskilde Musikförening. Bland Trio Pro Tempores utmärkande egenskaper kan nämnas den sällsynta, mycket välljudande instrumenteringen och den fascinerande repertoaren. Dessutom representerar trion tre generationer som sprungit ur Tivolis Musikkorps.  2021 publicerade Lasse Mauritzen och Henrik Bo Hansen cd:n Music for Horn and Piano på Gateway Music. Syftet var att synliggöra en del av den värdefulla och inte så ofta spelade horn och piano repertoaren. Detta hör till Trio Pro Tempores nära framtida projekt.

Oboisten Carl Julius Lefebvre Hansen:
Sedan 2019 har Carl Julius Lefebvre Hansen varit medlem i den utmärkta orkestern i Schweiz –  Verbierfestivalen där ett urval av de bästa unga orkestermusikerna från Europa och USA gav konserter under några av världens ledande dirigenter. Efter årets festival har Carl Julius  kommit igenom ännu ett nålsöga, denna gång för den exklusiva Verbierfestivalen Chamber Orchestra, som i november ger en rad konserter på Schloss Elmau i Bayern. Hösten 2021 arbetade Carl Julius som soloboist på Malmö Opera. Våren 2022 tävlade han för motsvarande tjänst i Helsingborgs Symfoniorkester. Han är också medlem i självaste Carl Nielsen Wind Quintet, som nyligen kommit med en inspelning på Dacapo av Niels Viggo Bentzons samlade verk för blåsarkvintett.

Carl Julius Lefebvre Hansen började spela oboe i Tivoli som 9-åring och lämnade som 16-årig Musikkorpset med Trädgårdens guldmedalj, precis som han under samma epok fick guldmedalj i Berlingske Tidendes musiktävling. Efter studentexamen från Aurehøj Gymnasium 2014 antogs Carl Julius på Det kgl. Danska Musikkonservatoriet. År 2016 fick han möjlighet att fortsätta sina studier i Paris med Jacques Tys, professor vid konservatoriet National Supérieur och en av de ledande oboe-lärarna internationellt.

Lasse Mauritzen är redan en legend som hornspelare. Han började sin musikaliska karriär som 8-åring i Tivolis Musikkår. Han studerade sedan med ett antal framstående hornister både hemma och utomlands. Redan som tonåring fick han sin första tjänst i DR-Underhållningsorkester. 21 år gammal vann han platsen som 2:a solohornist i Det kgl. Kapell.  Sedan 2006 har han arbetat som 1:e solohornist i DR Symphony Orchestra. Vid sidan av detta är Lasse Mauritzen en eftertraktad solist och kammarmusiker. Han har vid flera tillfällen agerat solo-hornist i BBC Symphony Orchestra och Philharmonia Orchestra i London. Lasse Mauritzen undervisar även på Det kgl. Danska Musikkonservatoriet och är medlem i DR Symfoniorkesterns blåsarkvintett, Scandinavian Brass Quintet och United Euro Brass Quintet, som han under 2022 har turnerat med i Japan.
Med DR-Symfoniorkester har han vid torsdagskonserter bl.a. var solist i Richard Strauss’ 1. hornkonsert och i Benjamin Brittens Serenad för tenor, horn och stråkar.

Pianisten och organisten Henrik Bo Hansen har av pressen omtalats som “den danska musikens färgglada grå eminens”. Han har genomfört omfattande studier med bl.a Georg Vásárhelyi och Grethe Krogh. Vid Liszt-akademin i Budapest och med Vlado Perlemuter i Paris.  Henrik Bo har varit  Fulbrightkandidat i New York.  Han har arbetat som både pianist och organist, som solist, kammarmusiker, ackompanjatör och repeater. Genom kunglig förordning Teater har han gjort konserter överallt i Danmark, men också på ett flertal ställen i Europa och i mer avlägsna destinationer som USA, Kanada, Japan, Nigeria, Kenya och Syrien, ofta med danska verk på programmet.

Fotograf: Catherine Lefebvre

Entré: Ordinarie biljettpris 200:-. För medlemmar 150:-. Studerande (upp till 20 år) Fritt inträde.
Boka biljett via hemsidan https//www.sallskapetpromusica.se

Konsertintroduktion kl.15.45

Följ oss på Facebook:  Sällskapet Pro Musica och Instagram (promusicaosterlen)

 

Boka

Ordinarie biljettpris 200:-, Medlemmar i Sällskapet Pro Musica 150:-, Studerande (upp till 20 år) fritt inträde

Bokningen är nu stängd för denna konsert. Biljetter som inte har hämtats säljs i biljettkassan 30 minuter före konserten.

Boka biljett: gör du här ovan genom att fylla i uppgifterna och klicka på boka-knappen. När du har skickat din bokning får du en bekräftelse via din e-post. Konsertbiljetter kan bokas t o m klockan 17:00 dagen före själva konsertdagen.

Biljettkassan:
Kassan öppnar 1 timme innan konserten börjar. Bokade biljetter hämtas i biljettkassan senast 30 min före konserten.
Biljetterna betalas med Swish eller kontant (vänligen ta med jämna pengar).


Följ oss på Facebook och på Instagram (promusicaosterlen)