Sällskapet Pro Musica

Musik i Äppelriket

 
 
 

Bästa medlemmar i Sällskapet Pro Musica och alla musiklyssnare.

I morgon den 13.4 öppnas portarna för musikfestivalen – Musik i Äppelriket. Under en sommarvecka i Kivik samlas musiker, författare och biologer för att gemensamt sjunga naturens och kulturens lov för vuxna och barn, mitt under den lummigaste och frodigaste tiden på året.

Inför årets upplaga förläggs festivalen med ett färre antal dagar, med fler aktiviteter per dag, för att skapa en kompaktare festival med Södra Mellby som nav. Som publik får man ett par kära återseenden – Lena Alebo och Ensemble Mare Balticum genomför åter de uppskattade vandringarna på Stenshuvud och en dag fylld med familjeaktiviteter förläggs till Kiviks musteri på festivalens sista dag. Bland nyheterna i programmet hittar man en tonsatt yogastund, även denna på musteriet, och filosofiska samtal på Antikvariat Lappri. Det som sätter störst prägel på festivalen är så klart de efterlängtade konserterna i Södra Mellby kyrka, där festivalen gästas av bl.a. artister som Jan Lundgren, Malin Broman, och slutligen Emil Jonason i sällskap av Camerata Nordica. Vi ser fram emot att välkomna publiken till en festival där det finns aktiviteter som tilltalar alla!

Biljetterna släpps den 13 april och hittas på Kulturcentralen. Mer information om festivalen finns på https://www.musikiappelriket.se

Kontinuerlig information om Musik i Äppelriket hittar ni också på Sällskapet Pro Musicas Facebooksida och på Instagram promusicaosterlen.

Musik i Äppelriket arrangeras av Musik i Syd och Sällskapet Pro Musica i samarbete med Kiviks församling, Kiviks Musteri och Länsstyrelsen Skåne med stöd från Simrishamns kommun.