Tania Naranjo och Ruben Sallmander

Tania Naranjo och Ruben Sallmander

25 sep 2022 kl 16:00 – 17:45
Kulturhuset Valfisken

Tania Naranjo och Ruben Sallmander

 

 

 

Tania Naranjo, piano och sång
Reuben Sallmander, sång
Ola Bothzén, slagverk
Johnny Åman, kontrabas
Ulrica Mårtensson, cello

Foto: Mats Bäcker

 

 

 

True Music Project

I True Music Project skapar Tania Naranjo och Reuben Sallmander något nytt och samtidigt något i allra högsta grad igenkänningsbart. De två möts i ett samarbete där det latinamerikanska och det judiska blandas med ren klassisk musik, rock- och popinfluenser i en lekfull dans. I deras musik finns utanförskapets boja och kreativitet, men också längtan, kärleken och det outtalade – det mystiska. Texterna är skrivna på det språk som klär musiken bäst. Poetiska texter på svenska, engelska, spanska och hebreiska leker på ett organiskt vis med musiken och beskriver duons tillsammans drygt 100 åriga livserfarenhet.

Tania Naranjo är konsertpianist, sångerska och kompositör. Reuben Sallmander är skådespelare, sångare, textförfattare och låtskrivare. 

Tillsammans med The True Music Orchestra framför de sina sånger och musikaliska berättelser på ett smäktande och innerligt sätt.

Skådespelaren och artisten REUBEN SALLMANDER har sedan 90-talet medverkat i ett stort antal teaterföreställningar, filmer och tv-produktioner – allt från klassisk till nyskriven dramatik, från musikaler och komedier till farser och monologer. Han har arbetat bl.a. på Dramaten och är välbekant för en stor publik för sina roller i film och tv-produktionerna som Bibliotekstjuven, Störst av allt och Hamilton.

Musiken har alltid präglat Reubens liv och artistisk karriär, och han är just nu aktuell med ”True Music Project” där han tillsammans med Tania Naranjo framför deras egna sånger.

Pianisten, kompositören och sångerskan TANIA NARANJO har framfört sin musik världen över vid solokonserter, med symfoniorkestrar, samt med egna konstellationer. Hon hörs ofta i genreröverskridande samarbeten, där bland annat i ”Naranjo Latin Trio” och ”True Music Project” som hon driver tillsammans med Sallmander. Tania har komponerat för symfoniorkester, film och teater, medverkat i flertal teateruppsättningar, senast i ”Lärda kvinnor” på Göteborgs Stadsteater. Hon har gett ut soloalbumet ”La industria del miedo” där hon även profilerar sig som sångerska, samt flera rosade duo-album tillsammans med accordeonisten Weurlander.

Under konsertens gång presenterar Tania Naranjo de olika programinslagen.

Boka

Ordinarie biljettpris 200:-, Medlemmar i Sällskapet Pro Musica 150:-, Studerande (upp till 20 år) fritt inträde

Bokningen är nu stängd för denna konsert. Biljetter som inte har hämtats säljs i biljettkassan 30 minuter före konserten.

Boka biljett: gör du här ovan genom att fylla i uppgifterna och klicka på boka-knappen. När du har skickat din bokning får du en bekräftelse via din e-post. Konsertbiljetter kan bokas t o m klockan 17:00 dagen före själva konsertdagen.

Biljettkassan:
Kassan öppnar 1 timme innan konserten börjar. Bokade biljetter hämtas i biljettkassan senast 30 min före konserten.
Biljetterna betalas med Swish eller kontant (vänligen ta med jämna pengar).


Följ oss på Facebook och på Instagram (promusicaosterlen)