Swedish String Quartet

Swedish String Quartet

14 okt 2018 kl 16:00 – 18:00
Kulturhuset Valfisken

Swedish String Quartet

 

 

 

Swedish String Quartet startade 2011 och är en synnerligen internationell ensemble, baserad i Sverige. Musikerna har sin dagliga gärning i bl.a. Stockholm och Malmö/Köpenhamn. Kvartetten har nått stora framgångar såväl nationellt som internationellt.

 Andrej Nikolaev, violin
 Johann Soustrot, violin
 Dinu Serfezi, viola
 Samuel Coppin, cello

Program

Joseph Haydn,   opus 76 nr 1 i G-dur
Wilhelm Stenhammar, kvartett nr 1 i C-dur
Sergej Tanejev, kvartett nr 1 i bess-moll

Programmet bjuder på lättlyssnat, efterlängtat och ovanligt. En bra blandning. Haydn betraktas ofta som stråkkvartettens fader och hans 6 kvartetter opus 76 tillkom 1797 och är tillägnad greve Joseph Georg von Erdödy. Det var den sista kompletta samlingen av kvartetter som Haydn komponerade.
Stenhammar hör utan tvekan till de största svenska tonsättarna. Hans melodiska linjer och nobla stämföring är något av en “lisa för själen”. Den första kvartetten komponerade han redan som 23-åring.
En ny bekantskap, Sergej Tanejev, är inte särskilt välkänd i Sverige men var på sin tid en betydande musikprofil i Ryssland. Stor pianist och tonsättare. Han efterträdde i unga år Tjajkovskij som lärare i harmonilära vid konservatoriet i Moskva.

Boka

Ordinarie biljettpris 200:-, Medlemmar i Sällskapet Pro Musica 150:-, Studerande (upp till 20 år) fritt inträde

Bokningen är nu stängd för denna konsert. Biljetter som inte har hämtats säljs i biljettkassan 30 minuter före konserten.

Boka biljett: gör du här ovan genom att fylla i uppgifterna och klicka på boka-knappen. När du har skickat din bokning får du en bekräftelse via din e-post. Konsertbiljetter kan bokas t o m klockan 17:00 dagen före själva konsertdagen.

Biljettkassan:
Kassan öppnar 1 timme innan konserten börjar. Bokade biljetter hämtas i biljettkassan senast 30 min före konserten.
Biljetterna betalas med Swish eller kontant (vänligen ta med jämna pengar).


Följ oss på Facebook och på Instagram (promusicaosterlen)