Johannes Brahms och W A Mozart – Klarinettkvintetter

Johannes Brahms och W A Mozart – Klarinettkvintetter

19 maj 2024 kl 16:00 – 17:45
Kulturhuset Valfisken

Johannes Brahms och W A Mozart - Klarinettkvintetter

Sidan kommer att uppdateras.

Hans Gustav Bergman, klarinett

June Gustavsson Lyng, violin

Marie Alemo, violin

Anne-Marie Lysell, viola

Per-Ola Claesson, cello

 

 

Hans Gustav Bergman Pedagogexamen från Folkliga Musikskolan Ingesund i Arvika 1963. Klarinettstudier på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för professor Nils Otteryd som belönades med jetong.

Fast anställd i Kungliga Hovkapellet 1965. Soloklarinettist i Malmö symfoniorkester 1979-1981. Stämledare i Kungliga Hovkapellet 1981 fram till pensionen 2002. Han har fortsatt varit aktiv som frilansande klarinettist i kammarmusik och som jazzsaxofonist i kyrkor, konserthus, jazztempel (Nalen) och danssalonger. Han ägnar även stor tid åt att arrangera musik i olika genrer.

Per-Ola Claesson Violoncellstudier 1964-1969 vid Musikhögskolan i Stockholm för professor Gustav Gröndal och i Salzburg för professor Richard Krotschah. Solistdiplom och Musikaliska Akademiens belöningsjetong.
Kammarmusikstudier för professor Otto Kyndel och Amadeuskvartetten i London. Sedan 1969 verksam i Kungl. Hovkapellet, från 1971 som stämledare. Lärare vid Musikhögskolan i Stockholm 1972-1986. Per-Ola har som flitigt verksam kammarmusiker konserterat och gjort inspelningar tillsammans med flertalet av Sveriges ledande violinister och pianister.

Marie Alemo har under fyra år studerat fiol för Kati Sebestyen, assistent till André Gertler, på Bryssels Kungliga Konservatorium. Studierna resulterade i Prémiere Prix examen. 1975-79 var hon anställd som violinist i Helsingborgs Symfoniorkester, och därefter på Kungliga Operan i Stockholm, 1981-2017. Marie har spelat kammarmusik genom åren, bl.a i blivande Demiankvintetten och i
Cappella Nuova. Hon spelar gärna även altfiol.

June Gustavsson Lyng studerade under 1970-talet på Musikhögskolan i Stockholm. Hennes lärare var prof. Sven Karpe och June avlade solistdiplom 1976. Tillsammans med övriga medlemmar i Zetterqvist-kvartetten, följde ett läsår vid Lisztakademien i Budapest, där deras lärare var cellisten och kompositören András Mihaly. Yrkeslivet har innehållit en kul blandning av kammarmusikspel, solistuppdrag samt mycket opera. Nu, som pensionär, är engagemangen glesare, men tillfälliga inhopp i orkestrar och operasällskap runt om i Sverige är välkomna. Samt som medlem i denna trevliga ensemble!

Ann-Marie Lysell Efter avslutade violinstudier vid musikhögskolan för Sven Karpe och Josef Grünfarb vidtog anställning i hovkapellet vl 1 åtföljt av tjänsten som stämledare i vl 2 1980-89. 1979-1980 tutti vl 2 i Kungliga filharmonikerna. Från 1989 till 2016 anställd i Sveriges radios symfoniorkester vl 2. Flitigt anlitad kammarmusiker i stråkkvartetter som Lysellkvartetten, Amiekvartetten, Freskkvartetten samt Berwaldkvartetten. På senare år verksam som violinpedagog med inriktning på barn från 5 år.

Foto: Adrian Lyng

Boka

Ordinarie biljettpris 200:-, Medlemmar i Sällskapet Pro Musica 150:-, Studerande (upp till 20 år) fritt inträde

Biljetter

Registreringsinformation

Booking Summary

1
x Standardbiljett
0,00 kr
Totalpris
0,00 kr Taxes included

Boka biljett: gör du här ovan genom att fylla i uppgifterna och klicka på boka-knappen. När du har skickat din bokning får du en bekräftelse via din e-post. Konsertbiljetter kan bokas t o m klockan 17:00 dagen före själva konsertdagen.

Biljettkassan:
Kassan öppnar 1 timme innan konserten börjar. Bokade biljetter hämtas i biljettkassan senast 30 min före konserten.
Biljetterna betalas med Swish eller kontant (vänligen ta med jämna pengar).


Följ oss på Facebook och på Instagram (promusicaosterlen)