Barocka kuriositeter

Barocka kuriositeter

17 mar 2019 kl 16:00 – 18:00
Kulturhuset Valfisken

Barocka kuriositeter

Scania Consort ger en konsert med berättande kammarmusik från 16- och 1700-talen. Publiken får uppleva galenskap, urverk, posthorn, fåglar m.m. Ur programmet:

Georg Philipp Telemann, Scherzo g-moll “Sabbato” (Lördag)
Johann Heinrich Schmelzer, Sonata “Il Cucu” (Göken)
Anonymus, Sonata “Musikalisches Uhrwerk”
Heinrich Ignaz Franz Biber, Sonata representativa

Scania Consort, som bildades 2014, är Skånes egen ensemble för tidig musik och utgörs av några av våra främsta barockmusiker. Med makalöst samspel och exceptionell scennärvaro ges alltid publiken oförglömliga musikupplevelser.
Fredrik From, barockviolin, är konsertmästare i Concerto Copenhagen och Göteborg barock. Fredrik har turnerat i USA, Japan, Australien, Brasilien och större delen av Europa.
Hannah Tibell, barockviolin, flyttade efter 10 år i London tillbaka till Malmö där hon har en framträdande roll i Öresundsregionens musikliv. Hannah är medlem i Höör Barock och Concerto Copenhagen och spelar på en äkta Amati-violin.
Judith-Maria Blomsterberg, barockcello, är från Hamburg, studerade barockcello för Jaap ter Linden vid konservatoriet i Haag. Numera är hon bosatt i Eslöv och spelar regelbundet med barockorkestrar hemma och utomlands, som Holland Baroque Society.
Fredrik Bock, luta, teorb, barockgitarr, är även medlem i Concerto Copenhagen och norska Barokksolistene. Han har specialiserat sig på instrumentet barockgitarr. 

Boka

Ordinarie biljettpris 200:-, Medlemmar i Sällskapet Pro Musica 150:-, Studerande (upp till 20 år) fritt inträde

Bokningen är nu stängd för denna konsert. Biljetter som inte har hämtats säljs i biljettkassan 30 minuter före konserten.

Boka biljett: gör du här ovan genom att fylla i uppgifterna och klicka på boka-knappen. När du har skickat din bokning får du en bekräftelse via din e-post. Konsertbiljetter kan bokas t o m klockan 17:00 dagen före själva konsertdagen.

Biljettkassan:
Kassan öppnar 1 timme innan konserten börjar. Bokade biljetter hämtas i biljettkassan senast 30 min före konserten.
Biljetterna betalas med Swish eller kontant (vänligen ta med jämna pengar).


Följ oss på Facebook och på Instagram (promusicaosterlen)