Musik för flöjt och Piano.

Musik för flöjt och Piano.

1 mar 2020 kl 16:00 – 18:15
Kulturhuset Valfisken

 

 

Fotograf: Malte Heimerson

 

Anna Norberg – Flöjt
Anna Norberg hör till de där musikerna som är lite berömda redan under studietiden. Det kan ha sina sidor, och så mycket mer glädjande var det att bevittna hennes resoluta kliv ut i karriären. Flickan från Mariefred visade sig ha goda nerver och musikalitet i mängd och osedvanligt skön flöjtton och god teknik. Så framgångarna kom, med goda placeringar i tävlingar, ovanligt stora stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien, lovord från självaste Sir Georg Solti, som tyckte hon var en musiker “på högsta internationella nivå”.
Utbildningen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm avslutades med solistdiplom och med två konserter, en tillsammans med Sveriges Radios Orkester och med Carl Nielsens flöjtkonsert, den andra på Nybrokajen 11, tillsammans med pianisten Roland Pöntinen och gitarristen Mats Bergström.
Efter en hektisk karriär är Anna idag bosatt på Österlen och främst verksam med egna musikaliska projekt. Hon ger privatlektioner för de unga flöjtister som ibland söker henne och tänker sig högre studier i ämnet. Hon brinner för att föra ut konstmusik i allmänhet, med önskan att föra detta kulturarv vidare, och då gärna i nya oprövade sammanhang.

Annika Nilsson – Piano
Annika är född och uppvuxen i Hammenhög på Österlen. Hon är utbildad diplomorganist, pianist och har även studerat körpedagogik, romansinterpretation och dirigering. Sedan ett par år tillbaka är hon verksam som organist och körledare i Kungliga Karlskrona Amiralitetsförsamling, men frilansar också som organist och ackompanjatör. Annika har erhållit stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien och Per Adolf Bergs Jeton.
Annika och Anna har sedan några år tillbaka samverkat i flertalet kammarmusikaliska sammanhang. Deras repertoar sträcker sig från tidig barock till nutida musik. Tillsammans var de också med och startade upp Österlens kammarkör, våren 2014.

Konsertintroduktion 15.45

PROGRAM

J. S BACH (1685-1750)

SONATA G-MOLL (BWV 1020)

Allegro

Adagio

Allegro

 

L. van BEETHOVEN (1770-1827)

ROMANCE F-DUR op. 50

 

J. Jansson (1950-

Tre satser för soloflöjt

 

C. Ph E BACH (1714-1788)

HAMBURGER SONATA

Allegretto Rondo –

Presto

 

Paus

 

F. SCHUBERT (1797-1828)

SONATE FÜR ARPEGGIONE

Allegro moderato

Adagio

Allegretto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boka

Ordinarie biljettpris 200:-, Medlemmar i Sällskapet Pro Musica 150:-, Studerande (upp till 20 år) fritt inträde

Bokningen är nu stängd för denna konsert. Biljetter som inte har hämtats säljs i biljettkassan 30 minuter före konserten.

Boka biljett: gör du här ovan genom att fylla i uppgifterna och klicka på boka-knappen. När du har skickat din bokning får du en bekräftelse via din e-post. Konsertbiljetter kan bokas t o m klockan 17:00 dagen före själva konsertdagen.

Biljettkassan:
Kassan öppnar 1 timme innan konserten börjar. Bokade biljetter hämtas i biljettkassan senast 30 min före konserten.
Biljetterna betalas med Swish eller kontant (vänligen ta med jämna pengar).


Följ oss på Facebook och på Instagram (promusicaosterlen)