Jessye Mébounou (Piano)

Jessye Mébounou (Piano)

23 jan 2022 kl 16:00 – 18:30
Kulturhuset Valfisken

Foto: Lucie Otto-Bruc

Jessye Mébounou – en kort presentation

Med anledning av min passion för den östeuropeiska klassiska musikens kulturella tradition bestämde jag mig för att skriva in mig under sommarterminerna vid Konstuniversitetet i Kharkov (Ukraina) parallellt med mina studier i konsertpiano vid Ecole Normale de Paris (2008 – 2013).

När jag fulländade pianorepertoaren från barocken till idag upptäckte jag många nationella kompositörer som var föga kända från vår repertoar i Frankrike.

Jag erhöll första pris från Lyathoshynsky Competition i Paris 2014. Under åren 2015 – 2016 spelade jag in en CD med skivbolaget Callioppe. Där presenterar jag avantgardistiska ukrainska kompositörer från början av 1900-talet.

Jag bor i Tyskland. Sedan 2014 har jag uppträtt i olika konsertformat, från konsertsalong intim och nära allmänheten, till kyrkor som främjar klassisk kultur i Tyskland till ukrainska universitet och filharmoniker.

Jag är född i Frankrike 1989. Jag har studerat för professor André Gorog (1995 – 2012) och därefter professor Mickael Ertzscheid (2012 – 2013). Dessa två personligheter har starkt påverkat min förståelse för pedagogik, pianistisk teknik och tolkning.

Under konserten spelar Jessye Mébounou verk av Feinberg, Van Beethoven och Schumann.

Konsertintroduktion kl 15.45

 

Plats: Kulturhuset Valfisken, Simrishamn

Entré: 180 kr., Medlemmar 130 kr. Skolungdomar (upp till 20 år). Kontant eller Swish.

Förköp: via hemsidan https://www.sallskapetpromusica.se

 

Boka

Ordinarie biljettpris 200:-, Medlemmar i Sällskapet Pro Musica 150:-, Studerande (upp till 20 år) fritt inträde

Bokningen är nu stängd för denna konsert. Biljetter som inte har hämtats säljs i biljettkassan 30 minuter före konserten.

Boka biljett: gör du här ovan genom att fylla i uppgifterna och klicka på boka-knappen. När du har skickat din bokning får du en bekräftelse via din e-post. Konsertbiljetter kan bokas t o m klockan 17:00 dagen före själva konsertdagen.

Biljettkassan:
Kassan öppnar 1 timme innan konserten börjar. Bokade biljetter hämtas i biljettkassan senast 30 min före konserten.
Biljetterna betalas med Swish eller kontant (vänligen ta med jämna pengar).


Följ oss på Facebook och på Instagram (promusicaosterlen)