Den Svenska Stråkkvartetten

Den Svenska Stråkkvartetten

17 okt 2021 kl 16:00 – 18:30
Gösta Werner muséet

 

Johann Bernard Soustrot – Violin
Benjamin Mönnekes – Violin
Corneliu Dinu Serfezi – Viola
Samuel Coppin – Cello

 

 

Fotograf: Constantin  Barkov

 

Den Svenska Stråkkvartetten är en internationell ensemble med bas i Sverige. Den grundades 2011 av 4 musiker från landets största musikcentra, Stockholm och Malmö/Öresund regionen. Målet är att genomföra ett bredare spektrum av kvartettmusik, från Wienklassicismen och den Romantiska repertoaren, till samtida och mindre kända musikverk av svenska tonsättare.

Medlemmarna i den Svenska Stråkkvartetten har utbildats i välrenommerade musikinstitutioner som Royal College of Music i London, Folkwang-Universität der Künste i Essen Tyskland, Academy of Music George Enescu i lasi/Rumänien och Tchaikovsky musikkonservatoriet i Moskva.

Innan pandemin började så har de spelat serier av konserter i Stockholm, Malmö, Växjö och Västerås. Turnéer har också genomförts i Västmanland, Jämtland, Dalarna och Skåne.

Även utomlands börjar den Svenska Stråkkvartetten intensifiera verksamheten med den franska agenturen från Paris 2SURDeux.

Den Svenska Stråkkvartetten har etablerat samarbeten med kända svenska tonsättare och uruppfört verk av Gabriella Gullin och Molly Kien. Med Malmötonsättaren Kjell Edstrand vann Den Svenska Stråkkvartetten en partner som skriver kvartettmusik och arrangemang tagna från tango-repertoaren för dem. På senare tid har ensemblen experimenterat med nya program där traditionell kvartettmusik möter musik av ganska underhållande karaktär. Detta har lett till stor framgång.

 

Konsertprogram

Wilhelm Stenhammar (1871-1927)               

Stråkkvartett nr 3 i F-dur op.18

Paus

Ludvig van Beethoven (1770-1827)    

Stråkkvartett nr 7 i F-dur op. 59 No. 1 ”Razumovsky”

 

Entré: 180 kr., Medlemmar 130:-, Skolungdomar (upp till 20 år). Kontant eller Swish.

Förköp: Till angett telefonnr. eller via hemsidan https://www.sallskapetpromusica.se

Konsertintroduktion kl 15.45

Boka

Ordinarie biljettpris 200:-, Medlemmar i Sällskapet Pro Musica 150:-, Studerande (upp till 20 år) fritt inträde

Bokningen är nu stängd för denna konsert. Biljetter som inte har hämtats säljs i biljettkassan 30 minuter före konserten.

Boka biljett: gör du här ovan genom att fylla i uppgifterna och klicka på boka-knappen. När du har skickat din bokning får du en bekräftelse via din e-post. Konsertbiljetter kan bokas t o m klockan 17:00 dagen före själva konsertdagen.

Biljettkassan:
Kassan öppnar 1 timme innan konserten börjar. Bokade biljetter hämtas i biljettkassan senast 30 min före konserten.
Biljetterna betalas med Swish eller kontant (vänligen ta med jämna pengar).


Följ oss på Facebook och på Instagram (promusicaosterlen)