Daniel Beskow och Any Ter-Martirosyan – Två pianister – ett piano

Daniel Beskow och Any Ter-Martirosyan – Två pianister – ett piano

20 mar 2022 kl 16:00 – 18:00
Kulturhuset Valfisken

Foto: Andrej Grilc

Ani Ter-Martirosyan föddes i Armenien. Tidigt började hon ta lektioner för piano och senare även för orgel. Vid det statliga konservatoriet i Jerevan studerade hon för professor Sergej Sarajan. Under denna tid samlade hon intensivt på avgörande musikaliska erfarenheter för att förbereda sin yrkesutbildning utomlands.

Any studerade piano vid Hochschule für Musik und Tanz i Köln under ledning av Professor Pavel Gililov och Professor Jacob Leuschner. Därefter studerade hon vid Robert Schumann Hochschule i Düsseldorf för Professor Barbara Szczepanska och tog examen med heder. Hon fördjupade sina musikaliska förmågor vid Conservatorio di Musica Santa Cecillia di Roma.
I Rom arbetade hon som ackompanjatör. Där fick hon den unika möjligheten att bland annat spela på historiska instrument som cembalo eller hammarklaver.
För närvarande arbetar hon som ackompanjatör vid Robert Schumann Hochschule. Hennes passion är inte bara begränsad till soloverk. Hon är också en aktiv och mångsidig kammarmusiker.

Daniel Beskow har efter sin debutkonsert i Köpenhamn 2012 etablerat sig som en av Skandinaviens mest intressanta pianister. Projektet Sagolikt med gammelfarmor Elsa Beskows originalbilder och sagor har blivit en stor succé.

2019 släpptes Daniels debutinspelning med Franz Schuberts Winterreise som fått strålande kritik och blivit nominerad till OPUS klassik awards i Tyskland.

Daniel har studerat på Edsbergs slott, Kungliga musikhögskolan, Musikhochshule i Hannover samt Konservatorierna i Köpenhamn och Wien. Lärare som varit av stor betydelse för Daniels utveckling har varit Peter Feuchtwanger i London och Jiri Hlinka i Norge.

Ani och Daniel träffades första gången 2013 på en mästarkurs i St Moritz, Schweiz och har sedan 2021 gett konserter i Sverige och Tyskland.

 

Under konserten spelas verk av Schubert, Mozart, Grieg och Brahms.

Entré 180 kr. Medlemmar 130 kr. Skolungdom fritt.

Boka biljett via hemsidan http//www.sallskapetpromusica.se

Följ oss på Facebook (Sällskapet Pro Musica) och Instagram (promusicaosterlen)

Boka

Ordinarie biljettpris 200:-, Medlemmar i Sällskapet Pro Musica 150:-, Studerande (upp till 20 år) fritt inträde

Bokningen är nu stängd för denna konsert. Biljetter som inte har hämtats säljs i biljettkassan 30 minuter före konserten.

Boka biljett: gör du här ovan genom att fylla i uppgifterna och klicka på boka-knappen. När du har skickat din bokning får du en bekräftelse via din e-post. Konsertbiljetter kan bokas t o m klockan 17:00 dagen före själva konsertdagen.

Biljettkassan:
Kassan öppnar 1 timme innan konserten börjar. Bokade biljetter hämtas i biljettkassan senast 30 min före konserten.
Biljetterna betalas med Swish eller kontant (vänligen ta med jämna pengar).


Följ oss på Facebook och på Instagram (promusicaosterlen)