Carolinae Damkör

Carolinae Damkör

29 mar 2020 kl 16:00 – 18:45
Kulturhuset Valfisken

 
 
 
 
Fotograf: Vahur Lõhmus
 
Från Carolinae Damkörs hemsida hämtas följande:
 
Carolinae Damkör, döpt efter Lunds universitets latinska namn, är en ensemble bestående av ca 20 ambitiösa sångerskor i åldrarna 19 – 45 år.

 
2014 utsågs de av Lunds kommun till årets kulturpristagare, och ensemblen ”räknas som en av de främsta i Lund och landet”.

Med oräddhet och nyfikenhet ger de sig an rösttekniker och genrer från hela världen, från jojksång via arabisk folkmusik och övertonssång till operaimprovisation med nyskriven musik, skapande gränsöverskridande konsertupplevelser och annorlunda scener.

Efter stora framgångar i tävlingar i Budapest, Riga och Rom står kören nu inför nya resor, inbjudna till Baden i Österrike och Carniege Hall i New York.

Kören leds av tonsättaren och dirigenten Ulrika Emanuelsson, prisbelönad för sina kompositioner runtom i världen och själv en rutinerad körsångare från många namnkunniga ensembler sedan starten 2003.


Carolinerna hyser en aldrig sinande lust att sjunga och en stark gemenskap till varandra – detta i kombination med dirigentens passion för tokhärliga körstycken ger en härlig krydda åt Lunds blomstrande körliv!

Konsertintroduktion 15.45

Konserten är inställd. Var god se fliken Hem.

 

 

 

 

 

 

Boka

Ordinarie biljettpris 200:-, Medlemmar i Sällskapet Pro Musica 150:-, Studerande (upp till 20 år) fritt inträde

Bokningen är nu stängd för denna konsert. Biljetter som inte har hämtats säljs i biljettkassan 30 minuter före konserten.

Boka biljett: gör du här ovan genom att fylla i uppgifterna och klicka på boka-knappen. När du har skickat din bokning får du en bekräftelse via din e-post. Konsertbiljetter kan bokas t o m klockan 17:00 dagen före själva konsertdagen.

Biljettkassan:
Kassan öppnar 1 timme innan konserten börjar. Bokade biljetter hämtas i biljettkassan senast 30 min före konserten.
Biljetterna betalas med Swish eller kontant (vänligen ta med jämna pengar).


Följ oss på Facebook och på Instagram (promusicaosterlen)