Konserter

Musik för flöjt och Piano.

1 mar 2020 kl 15:45
Kulturhuset Valfisken, Simrishamn

 

 

Fotograf: Malte Heimerson

 

Anna Norberg – Flöjt
Anna Norberg hör till de där musikerna som är lite berömda redan under studietiden. Det kan ha sina sidor, och så mycket mer glädjande var det att bevittna hennes resoluta kliv ut i karriären. Flickan från Mariefred visade sig ha goda nerver och musikalitet i mängd och osedvanligt skön flöjtton och god teknik. Så framgångarna kom, med goda placeringar i tävlingar, ovanligt stora stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien, lovord från självaste Sir Georg Solti, som tyckte hon var en musiker ”på högsta internationella nivå”.
Utbildningen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm avslutades med solistdiplom och med två konserter, en tillsammans med Sveriges Radios Orkester och med Carl Nielsens flöjtkonsert, den andra på Nybrokajen 11, tillsammans med pianisten Roland Pöntinen och gitarristen Mats Bergström.
Efter en hektisk karriär är Anna idag bosatt på Österlen och främst verksam med egna musikaliska projekt. Hon ger privatlektioner för de unga flöjtister som ibland söker henne och tänker sig högre studier i ämnet. Hon brinner för att föra ut konstmusik i allmänhet, med önskan att föra detta kulturarv vidare, och då gärna i nya oprövade sammanhang.

Annika Nilsson – Piano
Annika är född och uppvuxen i Hammenhög på Österlen. Hon är utbildad diplomorganist, pianist och har även studerat körpedagogik, romansinterpretation och dirigering. Sedan ett par år tillbaka är hon verksam som organist och körledare i Kungliga Karlskrona Amiralitetsförsamling, men frilansar också som organist och ackompanjatör. Annika har erhållit stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien och Per Adolf Bergs Jeton.
Annika och Anna har sedan några år tillbaka samverkat i flertalet kammarmusikaliska sammanhang. Deras repertoar sträcker sig från tidig barock till nutida musik. Tillsammans var de också med och startade upp Österlens kammarkör, våren 2014.

 

PROGRAM

J. S BACH (1685-1750)

SONATA G-MOLL (BWV 1020)

Allegro

Adagio

Allegro

 

L. van BEETHOVEN (1770-1827)

ROMANCE F-DUR op. 50

 

J. Jansson (1950-

Tre satser för soloflöjt

 

C. Ph E BACH (1714-1788)

HAMBURGER SONATA

Allegretto Rondo –

Presto

 

Paus

 

F. SCHUBERT (1797-1828)

SONATE FÜR ARPEGGIONE

Allegro moderato

Adagio

Allegretto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carolinae Damkör

29 mar 2020 kl 15:45
Kulturhuset Valfisken, Simrishamn

 
 
 
 
Fotograf: Vahur Lõhmus
 
Från Carolinae Damkörs hemsida hämtas följande:
 
Carolinae Damkör, döpt efter Lunds universitets latinska namn, är en ensemble bestående av ca 20 ambitiösa sångerskor i åldrarna 19 – 45 år.

 
2014 utsågs de av Lunds kommun till årets kulturpristagare, och ensemblen ”räknas som en av de främsta i Lund och landet”.

Med oräddhet och nyfikenhet ger de sig an rösttekniker och genrer från hela världen, från jojksång via arabisk folkmusik och övertonssång till operaimprovisation med nyskriven musik, skapande gränsöverskridande konsertupplevelser och annorlunda scener.

Efter stora framgångar i tävlingar i Budapest, Riga och Rom står kören nu inför nya resor, inbjudna till Baden i Österrike och Carniege Hall i New York.

Kören leds av tonsättaren och dirigenten Ulrika Emanuelsson, prisbelönad för sina kompositioner runtom i världen och själv en rutinerad körsångare från många namnkunniga ensembler sedan starten 2003.


Carolinerna hyser en aldrig sinande lust att sjunga och en stark gemenskap till varandra – detta i kombination med dirigentens passion för tokhärliga körstycken ger en härlig krydda åt Lunds blomstrande körliv!

Sidan är preliminär och kommer att att inom kort uppdateras.