Die Schöne Magelone

3 feb 2019 kl 16:00 – 18:00
Kulturhuset Valfisken

Die Schöne Magelone

 Die schöne Magelone är ett viktigt verk från Johannes Brahms (1833-1897) tidigare år. Det framförs av Jakob Högström, baryton, och Bengt Forsberg, piano.

Jakob Högström hör sedan sin debut som Papageno i Trollflöjten på Drottningholmsteatern 2002 till en av de mest intressanta svenska barytonsångarna inom det lyriska facket. Genom en träffsäker behärskning av text och scen skapar han alltid en stark publikkontakt.
Jakob är utbildad vid Royal Academy of Music i London 2001-2003 samt Operahögskolan i Stockholm 2003-2005. 2009 debuterade Jakob på Opera Comique i Paris som Narbanor i Rameaus Zoroastre. Han har även med framgång sjungit karaktärsroller vid uruppföranden av flera nyskrivna svenska operor. Jakob är ofta anlitad som solist inom den sakrala repertoaren och har framträtt med de flesta svenska orkestrarna. Han samarbetar med Duo Dialog som bl.a. lett till den kritikerrosade CDn Winterreise (2014).

Bengt Forsberg är en av Sveriges mest intressanta och rutinerade pianosolister och kammarmusiker. Han är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg, där han tog organistexamen 1975 och solistdiplom i piano 1979. Han är känd bl.a. för sitt samarbete med Ann Sofie von Otter som han ackompanjerat i ett stort antal konserter och inspelningar. Han invaldes 1997 som ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien. Han intar något av en särställning i svenskt musikliv genom att ständigt belysa och framföra ovanliga verk av kända tonsättare såväl som oförtjänt åsidosatta verk av mindre kända eller udda kompositörer.

Johannes Brahms (1833 – 1897) sångcykel ”Die Schöne Magelone” op 33 från 1864 består av 15 dikter ur L Tiecks riddarroman Magelone. Den är inspirerad av en medeltida legend om Magelones kärlek till den tappre riddaren Peter av Provence. Magelone är dotter till kungen av Neapel. Dessa dikter utformade Brahms till ”romanser” och är ett viktigt verk från Brahms tidigare år.


Boka

Biljettyp Pris Platser
Standardbiljett 180,00 kr
Medlemmar 130,00 kr
Barn och skolungdom 0,00 kr


Bokning av biljetter gör du här ovan genom att fylla i uppgifterna och klicka på boka-knappen. När du har skickat din bokning får du en bekräftelse via din e-post. Konsertbiljetter kan bokas t o m klockan 23.30 dagen före själva konsertdagen. Bokning kan inte göras via telefon.

Biljetterna hämtas konsertdagen i biljettkassan senast 30 min före konserten. Kassan öppnar 1 timme innan konserten börjar.
Biljetterna betalas kontant. Vänligen ta med jämna pengar. Vi arbetar med att kunna erbjuda betalning via Swish.