Trio Österlen

22 apr 2018 kl 16:00 – 18:00
Kulturhuset Valfisken

Trio Österlen,

Ungerska danser 1-9 av Johannes Brahms

Trio Österlen består av 

Alissa Tomac, piano, som är utbildad kyrkomusiker, nu verksam i Sjöbo. Hon har också var pianist på många konserter, först i Stockholm och på senare år i Skåne.

Pia Ewaldz, violin, arbetar som kantor sedan ett par år. Dessförinnan har hon varit stråklärare i många år. Arrangerar musik för bl.a. Trio Österlen.

Jan Cederblad, cello, har många års erfarenhet av musikläraryrket, bl.a. på cello i Tomelilla och Sjöbo kulturskolor. Aktiv cellist i Simrishamns orkesterförening och i Trio Österlen sedan starten 2011.

Ungerska danser är 21 kompositioner för fyrhändigt piano av Johannes Brahms och komponerades mellan 1858 och 1869. De flesta utgår från ungerskzigenska csárdásmelodier. Tre av danserna är originalkompositioner av Brahms; nummer 11, 14 och 16. Senare har förutom Brahms själv många orkestrerat danserna för olika besättningar. Det är härligt frisk musik som varierar mycket i tempo och karaktär. Ofta hisnande snabba passager blandas upp med lugna, vackra och smäktande toner.


Boka

Bokningen är nu stängd för denna konsert. Biljetter som inte har hämtats säljs i biljettkassan 30 minuter före konserten.

Bokning av biljetter gör du här ovan genom att fylla i uppgifterna och klicka på boka-knappen. När du har skickat din bokning får du en bekräftelse via din e-post. Konsertbiljetter kan bokas t o m klockan 23.30 dagen före själva konsertdagen. Bokning kan inte göras via telefon.

Biljetterna hämtas konsertdagen i biljettkassan senast 30 min före konserten. Kassan öppnar 1 timme innan konserten börjar.
Biljetterna betalas kontant. Vänligen ta med jämna pengar. Vi arbetar med att kunna erbjuda betalning via Swish.